Cadrele didactice ieșene încep pregătirile pentru clasa zero şi clasa I

clasa_pregatitoare1.jpgPeste 250 de cadre didactice, care în anul şcolar 2013-2014 vor preda la clasa pregătitoare sau clasa I, participă la prima etapă de formare, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Prof. dr. Camelia Gavrilă, inspectorul şcolar general a declarat presei că organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii de clasele I-IV, este un program de formare continuă de tip “blended learning” pentru cadrele didactice din învăţământul primar.

Conform sursei citate, acestea vor avea la dispoziţie 132 de ore în care să acumuleze informaţiile necesare. Din acestea, 40 de ore de formare se vor derula “face to face” la şcolile gimnaziale “Otilia Cazimir”, “Gheorghe Mârzescu”, “Bogdan Petriceicu Hasdeu”, “Alexandru cel Bun”, “George Călinescu” şi “Petru Poni” din Iaşi, precum şi la “Ion Creangă” din Târgu Frumos şi “Ioan Cantacuzino” din Paşcani.

“Pentru copiii foarte mici, şcoala înseamnă intrarea într-un mediu nou. În această clasă de tranziţie, accentul trebuie să fie pe abordarea disciplinelor sub formă de joc iar comunicarea cadrului didactic trebuie să fie caldă, empatică şi foarte jucăuşă. De aceea, profesorii vor trece printr-o formă complexă de pregătire, ceea ce înseamnă cursuri, seminarii, prezentări, activităţi faţă în faţă, dar şi activităţi la distanţă şi activităţi de lucru pe platforme virtuale, în aşa fel încât să se obţină o nouă calitate a demersului didactic, a viziunii metodice”, a spus prof. dr. Camelia Gavrilă, inspectorul şcolar general. AGERPRES