profesor.jpgConducatorii unitatilor si institutiilor din invatamantul preuniversitar au obligatia de a diminua cheltuielile de personal cu 15,5% in luna noiembrie 2009 si 15,5% pentru luna decembrie, potrivit unei note a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Astfel, pentru diminuarea cheltuielilor de personal, din noiembrie se pot acorda zile libere fara plata in perioada 21 – 24 decembrie 2009, iar pentru reducerea de 15,5% din luna decembrie sa se acorde zile libere fara plata in perioada 28 – 31 decembrie.

Totodata, s-ar putea reduce programul de lucru fara insa a afecta norma didactica de predare, invatare, instruire practica si evaluare cu reducerea cheltuielilor de personal de 15,5% in noiembrie si tot atata in luna decembrie. „Reducerea cheltuielilor de personal cu 15,5% se va face lunar pentru lunile noiembrie si decembrie din drepturile salariale aferente fiecarei luni”, precizeaza MECI.


Totodata, inspectoratele scolare au obligatia de a monitoriza respectarea orarului de desfasurare a activitatilor didactice. De asemenea, inspectoratele scolare vor informa MECI pana la 20 noiembrie 2009, cu privire la masurile adoptate la nivelul unitatilor de invatamant. Pentru institutiile de invatamant superior de stat, punerea in aplicare a acestor masuri se va face in baza deciziilor luate de senatele universitatilor, cu respectarea autonomiei universitare. AGERPRES