Ministerul Educatiei a modificat calendarul de admitere in invatamantul liceal si profesional pentru anul scolar 2008-2009.
Potrivit Ordinului cu nr.2779, „actiunile de completare a optiunilor pentru absolventii clasei a VIII-a se vor desfasura in perioada 12-20 iunie 2008. La fiecare sedinta, vor participa (obligatoriu, n.r.) elevii, parintii/tutorii legal instituiti (un parinte/tutore pentru fiecare elev), dirigintii, precum si un membru sau un delegat al Consiliului de administratie al unitatii scolare. Parintii/tutorii legal instituiti semneaza un proces-verbal de instruire”, se stipuleaza in document.

Pentru a nu avea surprize, parintii sunt sfatuiti sa opteze pentru cel putin 10-15 licee. Totodata, in perioada 12-14 iunie 2008, comisia de admitere, atat de la nivelul fiecarui judet, cat si de la nivelul Capitalei, va asigura repartizarea candidatilor de etnie rroma, pe locurile special repartizate acestora, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in baza optiunilor exprimate de candidati. Repartizarea acestora se va face in sedinta publica.