Eforturile făcute constant de Compania Global Print pentru a le oferi clienților produse la cel mai înalt standard de calitate au fost răsplătite în această toamnă de obținerea certificării FOGRA, cea mai importantă din industria tipografică la nivel worldwide. Este una dintre realizările importante ale echipei Global Print, aflată între liderii industriei tipografice din România, care a investit consistent în ultimii ani în achiziția de echipamente și software noi și ultra-performante.

Certificarea FOGRA este oferită de Institutul Fogra de Cercetare și Certificare pentru Tehnologii Media (Fogra Forschungsinstitut für Medientechnologien e.V), care are o echipă formată din aproximativ 50 de membri, printre care se numără chimiști, fizicieni și ingineri și al cărei obiectiv este promovarea celor mai înalte standarde de calitate privind procesul de tipărire.

“Am reușit să obținem cea mai râvnită certificare din industria tipografică la nivel worldwide, ca o dovadă de bune practici și calitate în domeniul de printului digital. Apartenența la acest grup de elită din industria tipografică reprezintă pentru Global Print cea mai mare realizare, pentru faptul că vom dezvolta în continuare relații de buna calitate cu beneficiarii noștri. Certificarea Fogra reprezintă nu doar o garanție a calității, ci și o confirmare a nivelului tehnic și de know-how al procesului de producție folosit”, menționează Dragoș Balu, General Manager Global Print.

Una dintre provocările din domeniul tehnologiei grafice este interesul tot mai mare al beneficiarilor produselor acestei industrii pentru un nivel ridicat al calității, dar și pentru condiții comerciale care necesită un nivel corespunzător de eficiență și productivitate al operatorului industrial ce realizează respectivele produse.

Reproducerea exacta a culorilor Pantone conform identității de brand este una dintre provocările majore ale industriei tipografice, în special pentru printul digital de mari dimensiuni. Pentru atingerea celor mai bune performanțe în acest sens este necesară respectarea riguroasă a tuturor cerințelor în procesele de proiectare, print și control al calității, dar nu în ultimul rând și de echipamente de ultimă tehnologie, capabile de înaltă performanță.

Certificarea FOGRA garantează respectarea celor mai exigente cerințe pe tot parcursul procesului de print digital, de la setarea parametrilor fișierului grafic, măsurarea colorimetriei pentru obținerea de culori constante pentru tot tirajul, calibrarea corectă a printer-ului digital și până la controlul de calitate final. Obținerea unui nivel constant al culorilor și calității la nivel profesional reprezintă o prioritate echipa Global Print, astfel încât să poată garanta reproducerea corectă a culorilor PANTONE. Acest aspect, extrem de important pentru companiile ce își doresc respectarea culorilor de brand pe toate materialele, a fost urmărit prin obținerea certificării de proces atât pentru printul digital pe materiale rigide, a printului digital în rolă, cât și a printului digital clasic în coală.

 

Prezenți pe lista scurtă a deținătorilor certificării FOGRA în România

Tipografia Global Print se numără printre puținele companii din România care au obținut certificare FOGRA, fiind supusă unei serii de teste riguroase privind diverse configurații și condiții de imprimare pentru o gamă largă de funcții.

Certificare, site oficial FOGRA

De altfel, seria standardelor FOGRA nu are aplicativitate și utilitate doar pentru tipografii, ci și pentru toate entitățile implicate în obținerea unui produs tipărit – birouri de design, agenții de publicitate, case editoriale, departamente de print ale marilor întreprinderi sau firme de prepress, în conformitate cu normele ISO 12647.

 

 

Care sunt avantajele certificării FOGRA în controlul procesului de management al calității:

  • asigură calibrarea/ ajustarea corectă pentru rezultate repetabile și predictibile.
  • abilitatea de a identifica și corecta erori prezente tipic într-un document PDF, erori responsabile în general pentru eșecul rezultatului procesului de tipar, denumită tehnic prelight.
  • procesarea fișierelor în format PDF/X, managementul de culoare, acuratețea și uniformitatea culorilor, durabilitatea și rezistența culorilor la radiațiile UV.
  • înțelegerea potențialelor limitări tehnice în procesarea documentelor complexe, precum și măsurile necesare detectării timpurii ale acestora;
  • Know-how – evaluarea nivelului de pregătire al operatorilor, abilitatea acestora de a adresa probleme, precum și nivelul de înțelegere al procesului de producție.

 

Pentru a intra în contact cu echipa Global Print și a afla cum poate veni aceasta în sprijinul proiectelor dvs.:

·         accesați https://largeformat.globalprint.ro/

·         scrieți la office@globalprint.ro

·         sunați la 0755.808.909

·         vizitați sediul companiei, în Șoseaua Progresului nr. 51, București.