examen.jpgCamerele video utilizate de Prefectura judeţului Tulcea în timpul ultimelor tururi de scrutin vor fi folosite de Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a examenului de bacalaureat.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Doru Căpriţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-au înscris 2.039 de elevi, cu 21 mai puţini decât anul trecut, în judeţ urmând să funcţioneze şapte centre de examinare. ”Unele centre mi-au spus că şi-au achiziţionat deja camere video pe care ulterior să le utilizeze pentru supravegherea holurilor din unităţile şcolare. Am vorbit la rândul meu cu Prefectura care ne-a promis că ne va închiria camerele utilizate la alegeri pentru examenul de bacalaureat. În plus, se vor putea utiliza şi camerele web ale şcolilor, astfel că deocamdată nu avem un număr exact al camerelor care vor fi utilizate în perioada examenului”, a afirmat Doru Căpriţă.

El a mai spus că dacă numărul camerelor video va fi mai mic decât numărul sălilor în care vor avea loc sesiunile de examinare se va trage la sorţi pentru stabilirea claselor în care vor fi instalate camerele de supraveghere.

Examenul de bacalaureat va începe luni, 6 iunie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 8 iulie. AGERPRES