Peste 100 de elevi ai Colegiului Național „O. Goga” Sibiu au participat pe 23 mai 2018 la cea de-a 12-a întâlnire organizată în cadrul Programului național de prevenție și educație ”Sănătos în clasă, Sănătos Acasă”.

Însoțiți de Consilierul școlar Simona Crăciun elevii participanți au fost provocați să răspundă la întrebarea cheie „Crezi că fumatul este Cool?” și au avut ocazia să discute deschis cu Ramona Georgescu – Consultant Alphega și Daniela Ticusan – Farmacist specialist Alphega, despre efectele nedorite ale fumatului asupra sănătății și asupra bugetului. Au fost prezentate datele statistice și principalele motive care încadrează România în topurile fumătorilor pe categorii de sex și vârstă. Prezentarea a fost completată cu influența pe care mass media a avut-o în istorie în încurajarea consumului de tutun, iar, spre finalul întâlnirii, au fost împărtășite experiențele proprii și chiar s-a încercat conturarea unor concluzii.

Sesiunea interactivă organizată la Sibiu în cadrul Colegiul Național „O. Goga”, este parte a campaniei naționale de informare și prevenție susținută de Farmexpert și Alphega Farmacie și face parte din Programul Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă, lansat în anul 2016. În cadrul acestui program elevi din Craiova, Brașov, Timișoara, Galați, Constanța, Baia Mare, Iași, Suceava, Rădăuți și Satu Mare au participat la întâlniri interactive în colegiile lor și au dezbătut teme importante pentru un stil de viață sănătos, precum  efectele consumului de tutun sau contracepția și bolilor cu transmitere sexuală.

Programul derulat din anul 2016 în colaborare cu instituții de învățământ și din domeniul sănătății a înregistrat deja peste 12 întâlniri, organizate în 10 orașe, la care au participat peste 1250 elevi și au fost implicați peste 30 profesori coordonatori.