cabinet stomatologic.jpgStudiile arată că 19% din populaţia României nu s-a spălat niciodată pe dinţi, motiv pentru care 72% dintre români au probleme cu dantura. De asemenea, aproximativ 70% dintre copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani au nevoie de tratament ortodontic.
În acest context, Clinica Stomatologică Multident preia inițiativa și lansează campania de informare publică „Sănătatea dentară a familiei mele”. Scopul campaniei este acela de a promova regulile unei igiene orale corecte, importanța vizitelor periodice la medicul specialist, dar și necesitatea siguranței actului medical în cabinetul stomatologic.

„Frica de medicul stomatolog încă domină mentalitatea generală şi astfel beneficiile prevenţiei sunt foarte puţin cunoscute. Ne dorim ca prin această campanie să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la riscurile unei igiene orale deficitare, îndreptându-ne atenția către copii, cu scopul de a le asigura un start bun în viaţă în ceea ce privește sănătatea”, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonție și ODF, Clinica Stomatologică Multident.

Campania de informare „Sănătatea dentară a familiei mele” va demara în grădinițe și școli din București, având ca obiectiv principal educarea copiilor în legătură cu o igienă orală corectă, interacționarea cu părinții, în contextul în care aceștia sunt principalele modele urmate de cei mici, precum și informarea educatorilor și a învățătorilor, în încercarea de a deveni aliați în promovarea mesajelor de igienă dentară.

În cadrul cursului interactiv „Ghid de bună purtare pentru dințișorii noștri”, copiii vor primi sfaturi accesibile și vor avea parte de demonstrații practice în ceea ce privește sănătatea dinților.

Menținerea unei igiene orale optime ar trebui să devină o preocupare constantă, încă de la apariția primilor dinți. Alături de un periaj dentar corect, o alimentație bogată în minerale și vitamine, vizita periodică la cabinetul stomatologic este indispensabilă.
Aplicarea unui tratament precoce duce la corectarea mai ușoară a problemele ortodontice. În plus, netratate la timp, aceste afecțiuni pot necesita proceduri mai complexe, de lungă durată, sau chiar intervenții chirurgicale.

„Copiii trebuie să fie familiarizați cu metodele de îngrijire a dinților, încă de mici. De la vârsta de 6-7 anișori, ei vor putea să se spele singuri pe dinți și este important să cunoască regulile unui periaj dentar corect. De asemenea, trebuie să știe că dulciurile și alimentele bogate în zaharuri provoacă apariția cariilor și sunt de evitat”, a mai declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonție și ODF, Clinica Stomatologică Multident.