Unul dintre liceele care a luat parte la programul “Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”, desfășurat în licee și colegii din România, este Colegiul Economic “Octav Onicescu” din Botoșani.

Programul “Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă” a ajuns cu cea de-a 22 ediție la Botoșani, pe 29 noiembrie 2018. În toiul pregătirilor pentru Ziua Națională a României, aproximativ 60 de elevi ai Colegiului “Octav Onicescu” din Botoșani și-au găsit timp să participe la o sesiune educațională, în care au avut prilejul să vorbească cu un specialist despre ce înseamnă un stil de viață sănătos și care sunt avantajele implementării lui cât mai din timp.

Nici liceenii nu s-au lăsat mai prejos și au venit cu o prezentare pe aceeași temă, susținută în fața colegilor. Elevii au primit materiale informative, iar cei implicați direct au plecat cu diplome de participare. Conducerea colegiului a fost  deschisă la astfel de activități și încântată de accentul pus pe partea informativă.

“Vă mulțumim că ați ales să realizați în cadrul liceului nostru această activitate. Consider că este foarte importantă pentru liceeni și că prin prezentarea dumneavoastră, cu ajutorul materialelor educative aduse, v-ați atins scopul de a informa elevii. Principalul obiectiv, acela de informare, a fost atins. Sper ca cei prezenți să transmită  mai departe ceea au aflat astăzi. Vreau să le mulțumesc și colaboratorilor dumneavoastră, de la farmaciile Alphega, pentru prezentarea detaliată cu care au venit. Aspectele informationale cât și cele statistice impresionează. Reacția auditoriului la partea statistică a fost superbă, când au văzut care sunt consecințele. Eu consider activitatea foarte reușită și vă mai aștept și cu alte ocazii”, a declarat Ion HUȚANU, Director, Liceul Economic “Octav Onicescu” Botoșani.