Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, a demarat, marţi, o acţiune de conştientizare asupra riscului consumului substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive – tip etnobotanice, cu participarea a opt unităţi liceale de pe raza municipiului.

„Numele proiectului este ‘De tine depinde’, e un proiect de prevenire universală a consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, face parte din categoria de activităţi de petrecere a timpului liber şi constă în organizarea a trei reprezentaţii ale unui spectacol de teatru interactiv cu rol exploratoriu. Nu ne dorim simple prelegeri la care nimeni nu ascultă, ci mergem pe varianta interacţiunii, prin roll-play-uri la care să participe elevi, părinţi şi cadre didactice”, a declarat Romulus Vlăsceanu din partea CEPA.

Cele opt licee care vor lua parte la această acţiune sunt Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, Colegiul Naţional ”A. Lahovary”, Colegiul ”Matei Basarab”, Colegiul Energetic, Colegiul Economic, Grup Şcolar Forestier, Grup Şcolar „Henri Coandă”, Grup Şcolar ”Antim Ivireanu”.

Anul trecut, în municipiul Râmnicu Vâlcea, administraţia publică locală şi IPJ au dus o campanie împotriva a trei magazine care comercializau astfel de produse. Oficial niciun astfel de magazin nu mai este deschis în prezent în municipiu, iar în judeţ mai funcţionează unul la Drăgăşani. AGERPRES