donare de sange.jpgSe împlinesc 12 ani de când Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, desfăşoară campanii de donare de sânge.

Deficitul de unităţi de sânge şi preparate din sânge, necesare salvării vieţii unor bolnavi şi tratamentului altora, cu care se confruntă clinicile universitare clujene şi incapacitatea Centrului Regional de Tranfuzie Sanguină de a face faţă tuturor cererilor care vin din partea unităţilor spitaliceşti clujene, a motivat voluntarii Organizaţiei Studenţilor Medicinişti din Cluj, prin proiectul „Donează sânge! Fii erou!”, să ajute Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj să acopere aceste necesităţi.

Astfel, Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj organizează campania „Donează sânge! Fii erou!”. Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să vină cu buletinul/cartea de identitate între 10-14 decembrie, orele 8:00-12:00, la sediul CRTS, str. N. Bălcescu nr. 18.

Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj este organizaţia reprezentativă pentru studenţii Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. În prezent, organizaţia reprezintă interesele a peste 3000 de studenţi, având peste 500 de voluntari activi în cadrul proiectelor pe care le derulăm. Studenţi aleşi de către colegii lor de an din cadrul Facultăţii de Medicină devin membri cu drept de vot în Consiliul Facultăţii de Medicină şi în Senatul Universităţii, iar preşedintele OSM este membru de drept în Biroul de Consiliu al Facultăţii de Medicină, precum şi în Consiliul de Administraţie al universităţii.