clasa_moderna.jpgAsociaţia Umanistă Română, în parteneriat cu Asociaţia Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă, anunţă lansarea unei campanii de informare naţionale prin care îşi propun să ofere toate informaţiile şi suportul necesar tuturor părinţilor şi elevilor care optează pentru retragerea de la cursul Religie.

Potrivit unui comunicat transmis joi, campania, intitulată „Educaţia în şcoală, religia la biserică!” , „vine, de asemenea, ca o necesitate pentru numeroasele cazuri în care părinţii ce şi-au manifestat dorinţa de a-şi retrage copiii de la orele de religie au întâmpinat dificultăţi şi atitudini agresive din partea unor cadre didactice sau chiar a unor directori de şcoli”.

Pentru a intra în posesia cererilor necesare la retragerea de la cursul facultativ de Religie, dar şi pentru alte detalii relevante, părinţii pot accesa site-urile www.humanismromania.org, www.humanism.ro şi pagina oficială de Facebook www.facebook.com/Humanism.Romania, menţionează sursa citată.

Înfiinţată în iulie 2008, Asociaţia Umanistă Română îşi propune promovarea ştiinţei, culturii, drepturilor fiinţei umane, valorilor umaniste şi a celor democratice ale societăţii deschise, apărarea principiului democratic al separării dintre stat şi biserică, apărarea libertăţii de gândire, conştiinţă şi religie, ca drept fundamental al fiecărei persoane indiferent de opţiunea sa faţă de religie, promovarea unei educaţii moderne, de natură să stimuleze autonomia de gândire a copiilor şi tinerilor.

Asociaţia Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă a fost înfiinţată în 2004 în scopul promovării, printre altele, a libertăţii de conştiinţă – ca drept fundamental al fiinţei umane -, a respectului faţă de persoana umană şi a caracterului secular al statului român, în sensul valorilor constituţionale, care separă autorităţile publice de biserică, excluzând imixtiunile şi asigurând autonomia bisericii în raport cu statul, condiţie a unei adevărate libertăţi de conştiinţă. AGERPRES