mancare_sanatoasa.jpgElevii Colegiului Economic al Banatului Montan au organizat o expozitie de arta culinara, obiectivul acesteia fiind sa convinga ca a manca sanatos nu inseamna ca trebuie sa renuntam la felurile preferate de mancare, ci doar ca acestea trebuie gatite altfel, pentru a fi nu numai gustoase, ci si sanatoase.

”Pentru ca fiecare portie de mancare conteaza, ar trebui sa alegem cu mai multa atentie si maturitate alimentele pe care le consumam. Acest lucru au dorit sa transmita elevii Colegiului Economic al Banatului Montan, care au organizat expozitia de arta culinara. Este bine sa fim informati si sa incercam sa mancam in cunostinta de cauza si cat mai natural posibil. Expozitia de arta culinara organizata in aceasta saptamana la Resita se doreste a fi un prilej pentru elevi, adolescenti, dar si adulti, de a invata sa manance sanatos”, a declarat sambata, pentru AGERPRES, prof. Paraschiva Linta, de la Colegiul Banatului Montan din Resita, initiatoarea expozitiei.

”Zilnic, organismul nostru duce o lupta cu hrana pe care o consumam. Stim ca multe dintre alimente sunt daunatoare si ca nu ar trebui sa le mancam. Cu toate acestea, zilnic, mancarea de tip fast-food si chipsurile sunt nelipsite in scoli. Vom incerca sa ii convingem pe colegii nostri sa renunte la mancarea nesanatoasa si sa aleaga ceea ce este mai bun pentru sanatate”, a precizat una dintre elevele participante la expozitie.

Cel mai greu in toata aceasta campanie initiata de elevii de la Colegiul Banatului Montan este sa schimbi mentalitatea tinerilor, care nu tin cont de faptul ca Romania se claseaza pe locul al treilea in Europa din punct de vedere al numarului de copii obezi, sustin organizatorii expozitiei. Ca urmare, campania lor va continua, asemenea expozitii urmand a avea loc lunar, de fiecare data tema fiind alta. In plus, precizeaza prof. Paraschiva Linta, ‘asemenea manifestari ii ajuta pe elevi sa devina atat artisti in sala de servire, cat si in bucatarie, adica in arta culinara’. AGERPRES