Evenimentul „Campus România”, care va reuni reprezentanţi din conducerea a 17 universităţi româneşti şi 14 tunisiene, va avea loc, în zilele de 18 şi 19 octombrie, la Tunis, informează un comunicat de presă al Consiliului Naţional al Rectorilor.

Potrivit sursei citate, evenimentul este primul de acest tip organizat în parteneriat româno-tunisian şi are ca obiective prezentarea ofertei educaţionale româneşti publicului tunisian interesat, asigurarea unei mai bune cunoaşteri reciproce a universităţilor din cele două ţări, convenirea unor calendare de cooperare inter-universitară, inclusiv în cadrul programelor finanţate de Uniunea Europeană, evaluarea de ansamblu a cooperării bilaterale în domeniile învăţământului superior şi cercetării.

În ziua de 18 octombrie va avea loc Forumul universităţilor române şi tunisiene, în cadrul căruia vor fi discutate aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniile învăţământului superior şi cercetării şi posibilităţi concrete de dezvoltare a acesteia. În ziua de 19 octombrie va avea loc, la Cite des Sciences din Tunis, prezentarea universităţilor româneşti publicului larg şi aspiranţilor la obţinerea unor diplome de studii în România.

La deschiderea ambelor evenimente vor participa Slim Khalbous, ministrul Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice din Republica Tunisiană, Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei şi preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România, Ioan Groza, secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale din România, şi Dan Stoenescu, ambasadorul României în Republica Tunisiană.

Universităţile româneşti participante sunt Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Transilvania” din Braşov, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea din Piteşti, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

„Campus România” este organizat de Ministerul Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice din Republica Tunisiană, Ministerul Educaţiei Naţionale din România, Consiliul Naţional al Rectorilor din România şi Ambasada României la Tunis. AGERPRES