Lucrările de amenajare a campusului şcolar din comuna Topolog se vor încheia la finele lui 2015, după ce acestea au fost începute în urmă cu şapte ani. Primarul comunei Topolog, Ion Olteanu, a declarat că, potrivit programului derulat la nivel naţional începând din anul 2007, firma de construcţii care a câştigat licitaţia de realizare a lucrărilor la campusul şcolar din localitate a realizat 13% din lucrarea asumată până în momentul în care contractul a fost reziliat, ca şi în alte zone din ţară.

„Până în anul 2008, s-au executat lucrări în valoare de 1,7 milioane de lei. Anul trecut, am semnat contractul de continuare a lucrărilor, suma alocată investiţiei fiind de 13 milioane de lei”, a menţionat primarul Olteanu.

Lucrările de realizare a campusului şcolar din Topolog trebuie să se încheie până la sfârşitul acestui an.

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Dumitru Damian, a subliniat necesitatea investiţiei din comuna Topolog, în contextul în care în zona de terasă a judeţului există absolvenţi ai clasei a VIII-a care din motive financiare nu-şi permit continuare studiilor.
„Finanţările pentru campusurile şcolare din Topolog şi din Tulcea au fost deschise. Acum, la Sulina, comunitatea locală şi conducerea şcolii se gândesc dacă vor aproba o investiţie similară. Toată lumea îşi doreşte un campus la Sulina, dar rigorile proiectelor de acest tip sunt stricte. La Sulina trebuie să avem cel puţin două clase de profil agro-turistic, dar efectivele de elevi sunt foarte mici”, a menţionat inspectorul general Dumitru Damian.

Primăria municipiului Tulcea a anunţat recent că a semnat un contract de finanţare pentru amenajarea campusului şcolar al Liceului „Nicolae Cornăţeanu”, proiectul în valoare totală de circa 12,5 milioane de lei fiind susţinut prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

În anul 2007, Guvernul a aprobat un Memorandum privind construcţia şi reabilitarea de campusuri şcolare, programul, parte a procesului de reformă în învăţământul preuniversitar, vizând asigurarea condiţiilor corespunzătoare unui învăţământ competitiv şi în acord cu exigenţele Uniunii Europene.

Într-o primă etapă, potrivit ministrului Educaţiei de la acea vreme, Mihail Hărdău, în program au fost cuprinse 84 de campusuri şcolare, printre care trei în judeţul Tulcea, suma alocată în 2007 pentru punerea în practică a programului fiind de 86 de milioane de euro. AGERPRES