Lucrările începute în urmă cu doi ani pentru un campus şcolar în municipiul Tecuci au început să prindă contur. Campusul va fi în locul fostei unităţi militare de pe strada Gheorghe Petraşcu, iar banii vin de la Ministerul Educaţiei, fiind vorba despre o sumă de 21.144.867 lei.

Şcoala propriu-zisă va avea 24 de clase, fiind o clădire cu două etaje şi subsol pentru adăpostul de protecţie civilă. Astfel, corpul A cuprinde 16 clase, 3 laboratoare, cabinete şi spaţii anexe pentru conducerea şcolii. Corpul B va cuprinde 8 clase, bibliotecă cu sală de lectură, un laborator şi două cabinete. În sprijinul elevilor ce fac naveta s-a luat în considerare construirea unui cămin-internat cu 300 locuri, clădirea fiind cu trei nivele.

Vor fi 75 de camere cu câte patru paturi, la fiecare nivel fiind şi câte o cameră de studiu, iar la parter a fost gândită o cameră pentru persoane cu dizabilităţi. Cantina şi clubul vor funcţiona într-o altă cladire cu etaj, accesul în clădire se realizează printr-un hol amplu unde debuşează şi scara principală de acces la etajul unde este situată o parte din sala de servire a mesei şi clubul.

„Va fi o clădire cu un nivel, unde la parter se găsesc 7 garsoniere iar pe etaj 8, adică un total de 15 unităţi locative pentru profesori. Garsonierele sunt de acelaşi tip de 18 mp, iar bucătăria cu acces spre logie. S-au prevăzut logii la toate garsonierele pentru crearea unei ritmări a faţadei şi pentru o mai bună legătură cu mediul înconjurător. O altă clădire cu regim de înălţime parter va fi destinată atelierelor şcolare, funcţiunile solicitate sunt 4 ateliere, cu anexe, grupuri sanitare, funcţional s-au prevăzut vestiare pentru fiecare atelier. Accesul din exterior se face dintr-un hol central din care se accede în ateliere şi vestiare, fiecare având anexa propie cu depozit de materiale specific”, a precizat consilierul pentru relaţii publice al Primăriei Tecuci, Alina Istrate.

Pentru petrecerea timpului liber şi nu numai, s-a conceput o clădire cu regim parter cu două corpuri adosate reprezentând sala de sport propriu-zisă şi zona de vestiare şi depozite cu înalţimea de 3,50m. În sală au fost prevăzute un număr de 300 locuri pe scaune pentru public acestea fiind aşezate în gradene.