Luni, 09 mai 2011, începând cu ora 14:00, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi inaugurează Cantina din Campusul studenţesc “Tudor Vladimirescu”.
Dotarea cantinei a fost realizată în cadrul proiectului „Reabilitarea şi Modernizarea Campusului Tudor Vladimirescu”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, valoarea acestor dotări depăşind suma de 350.000 euro.

„Deschiderea cantinei reprezintă practic îndeplinirea unui prim obiectiv din cadrul proiectului. Cu o capacitate de 200 de locuri, cantina va oferi servicii foarte bune de servire a unei mese sănătoase necesare oricărui student, cadru didactic sau personal din cadrul universităţii noastre. Ne bucurăm că, după 13 ani, putem spune că am intrat în normalitate şi că putem oferi studenţilor şi angajaţilor noştri dotări de excepţie şi servicii la cele mai bune preţuri”, declară prof. univ. dr. ing. Ion Giurma, Rectorul Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iaşi.


Cantina este situată în vecinătatea căminelor T7-8 într-o clădire cu demisol, parter şi etaj, cu o suprafaţă desfăşurată de 1232,43 mp. Până la sfârşitul anului universitar în curs, mai exact în lunile mai – iulie, studenţii vor putea servi masa în intervalul 12:00 – 16:00. De la 1 octombrie se doreşte şi introducerea cinei în programul cantinei.Odată cu lansarea cantinei, va continua procesul de reabilitare şi modernizare a campusului prin creşterea confortului termic în cămine, amenajarea a două terenuri de sport, amenajarea spaţiilor verzi în vederea petrecerii timpului liber precum şi oferirea de servicii de cazare la cele mai mici tarife, ce vor rezulta mai ales prin montarea modulelor cogenerative care vor asigura un randament termic ridicat şi eficienţă electrică foarte mare.


La tăierea panglicii de către Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Ion Giurma, vor lua parte studenţii, cadrele didactice şi personalul administrativ din cadrul Universităţii.


Mai multe detalii despre deschiderea cantinei şi despre proiectul „Reabilitarea şi Modernizarea Campusului Tudor Vladimirescu” pot fi obţinute de la domnul Bogdan Budeanu, Director Adjunct Direcţia Servicii Studenţeşti, la numărul de telefon 0744.954.204 sau la adresa de e-mail bogdan.budeanu@tuiasi.ro.


Vă aşteptăm luni, 09 mai 2011, începând cu orele 14:00, să ne fiţi alături la această importantă manifestare!