Universitatea Tehnică din Iași continuă un amplu proiect de modernizare a Campusului „Tudor Vladimirescu” prin amplasarea totemurilor de iluminare a căminelor realizate de studenţi. Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei Servicii Studenţeşti a Campusului Tudor Vladimirescu, din cadrul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi, a declarat că a demarat un amplu proiect pentru modernizarea şi regândirea Campusului „Tudor Vladimirescu”, în încercarea de a-l întineri şi de a-l aduce mai aproape de rezidenţi, studenţii instituţiei de învăţământ superior.

„Au fost făcuţi deja primii paşi în materie de modernizare, precum investiţia de aproximativ 1,5 milioane de lei în îmbunătăţirea eficienţei energetice a căminelor T1, T2, T3 şi T4, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare. studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură ‘G.M. Cantacuzino’ a TUIAŞI. În ceea ce priveşte componenta de revitalizare a campusului, Direcţia Servicii Studenţeşti (DSS) a TUIAŞI a finalizat implementarea, chiar înainte de Crăciun, a patru totemuri luminoase realizate într-un stil modern şi atractiv, chiar de către studenţii instituţiei de învăţământ superior tehnic”, a declarat Bogdan Budeanu.

Conform acestuia, totemurile au fost concepute de patru studenţi în urma unui concurs de soluţii tehnice lansat de către DSS, la care au fost depuse proiecte şi de tineri de la alte facultăţi de profil din mai multe centre universitare din ţară. „Este un proces de reîntinerire a campusului. Evident că există şi constrângeri bugetare, dar încercăm să facem lucruri cu impact cât mai mare pentru studenţi. Am observat că în campus aceste opt cămine aveau totemuri total depăşite şi învechite şi am dorit să începem cu acest lucru. L-am consultat pe arhitectul Horia Ţundrea, asistent universitar la Facultatea de Arhitectură, şi el a venit cu ideea să ne adresăm comunităţii. Pentru realizarea acestui proiect am avut sprijinul total al conducerii universităţii”, a mai declarat Bogdan Budeanu. AGERPRES