Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea a inregistrat doar 34 de dosare pentru posturile de directori din 30 de unitati de invatamant din judet, desi la concurs au fost scoase posturile de directori din 56 de scoli.

„Speram ca mai multi profesori sa isi depuna dosarele pentru functia de director, dar recunosc ca ma asteptam sa inregistram si mai putine dosare. Pentru celelalte posturi pentru care nu s-au depus candidaturi voi numi directori cu delegatie”, a declarat inspectorul sef al ISJ, Corneliu Chistruga.

Inca de la anuntarea concursului pentru ocuparea posturilor de director din cele 56 de unitati de invatamant din judet, seful ISJ si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca exista posibilitatea ca actualii directori numiti prin delegare sa nu se inscrie in concurs.

Concursul pentru ocuparea posturilor de director va avea loc in perioada 24 noiembrie-10 decembrie, ISJ urmand sa organizeze un nou concurs pentru ocuparea posturilor de directori adjuncti si a celor de directori ai scolilor conexe si ai gradinitelor cel mai probabil in primul semestru al anului viitor. Potrivit datelor oficiale, din cei 92 de directori de unitati scolare din judetul Tulcea, doar 21 sunt numiti prin concurs.