examen titularizare.jpgCandidaţii care au participat în data de 30 iulie la concursul pentru ocuparea posturilor didactice şi au fost admişi vor fi repartizaţi în zilele de 9, 12 şi 14 august.

Repartizarea candidaţilor pe posturile pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs în zilele de 9 şi 12 august, iar pe 14 august se va desfăşura repartiţia pentru angajare pe perioadă determinată.
Întregul proces de repartizare va avea loc după ce joi vor fi afişate rezultatele finale, după contestaţii, la concursul pentru ocuparea posturilor şi a catedrelor din învăţământul preuniversitar.

Procentul de promovare (note peste 5), înainte de contestaţii, la proba scrisă a concursului din data de 30 iulie este de 79,89%, conform unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale.
Potrivit MEN, au fost evaluate lucrările a 29.509 de candidaţi, dintre aceştia 14.098 (47,78%) obţinând note între 7 şi 10, iar 9.476 (32,11%) note între 5 şi 7, în timp ce 5.935 de participanţi au obţinut note mai mici de 5.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. AGERPRES