Candidaţii la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor susţine de luni, 20 iunie şi până pe 23 iunie proba C de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, potrivit calendarului aprobat de MECTS.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, se va susţine în data de 27 iunie şi va fi urmată în 28 iunie de cea la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în data de 29 iunie – proba obligatorie a profilului, probă scrisă, iar în 1 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării, probă scrisă. Rezultatele vor fi afişate în 3 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse pe 4 iulie, între orele 8,00 şi 12,00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face între 5 şi 7 iulie iar afişarea acestora în 8 iulie. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face între 11 şi 15 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la română în zilele de 22 şi 23 august. Între 22 şi 24 august vor fi evaluate competenţele de comunicare la limba maternă, în zilele de 23 şi 24 la limba de circulaţie internaţională, iar în zilele de 25 şi 26 evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise vor începe în data de 29 august cu cea de limba şi literatura română, care va fi urmată în 30 august de cea la limba maternă şi în 31 august de proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie până la ora 16.00 şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 7 septembrie.AGERPRES