Consiliul Judeţean Cluj a finalizat reabilitarea, cu fonduri europene în valoare de peste 6,5 milioane de lei, a cantinei şi internatului Şcolii Profesionale Speciale Samus.

„Consiliul Judeţean Cluj a finalizat şi recepţionat lucrările de construcţii şi instalaţii aferente proiectului european ‘Creşterea eficienţei energetice a clădirilor cantină şi internat din cadrul Liceului Tehnologic Special Samus’, instituţie de învăţământ aflată în subordinea forului administrativ judeţean. (…) Prin intermediul proiectului au fost executate, astfel, lucrări de refaţadizare, reparaţii la învelitoare, realizarea unui acoperiş la terasă, precum şi recompartimentări interioare, fiind amenajate, în acest sens, şi grupuri sanitare accesibile persoanelor cu dizabilităţi. (…) Valoarea totală a investiţiei este de 6.565.947 lei cu TVA”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, la nivelul unităţii şcolare respective, CJ mai are în derulare un alt proiect, finanţat tot din bani europeni, care prevede creşterea eficienţei energetice a clădirilor şcoală, atelier şi sală de sport cu bază de recuperare.

„Odată cu finalizarea acestui obiectiv, putem asigura tinerilor cursanţi condiţii de cazare şi masă la standarde europene. E o investiţie importantă pe care am reuşit să o realizăm cu ajutorul fondurilor europene şi care va contribui semnificativ atât la dezvoltarea socio-profesională a elevilor, cât şi la reducerea cheltuielilor de întreţinere a şcolii”, declară preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. AGERPRES