Cantine scolare din Timis amendate pentru nerespectarea normelor de igiena

cantina scolara.jpgDoua cantine scolare din Timis au fost amendate de inspectorii sanitar-veterinari pentru ca nu au respectat normele igienice necesare, in urmatoarele doua saptamani urmand sa fie controlate toate cele 116 cantine din judet.

Sabin Lifa, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Timis, a declarat, joi, ca cea mai mare amenda contraventionala, de 600 de lei, a fost aplicata cantinei unui liceu, deoarece nu au fost respectate normele sanitar-veterinare privind manipularea produselor, si cantina unei gradinite cu program prelungit, unde au fost gasite ustensile de lucru neigienizate corespunzator.

“Am demarat aceasta activitate cu o echipa formata dintr-un medic specializat pe igiena alimentara, unul de la Inspectie si control si un reprezentant de la sanatate publica de origine non-animala. Pana la finele lunii, toate cantinele scolare vor fi verificate pentru prevenirea riscului aparitiei toxiinfectiilor alimentare”, a spus Lifa. Actiunea face parte dintr-o campanie demarata la nivel national si cuprinde verificarea creselor, a gradinitelor, a unitatilor de invatamant si a scolilor cu program de internat.