Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret al Primăriei Primăria Capitalei vor organiza Centrul de excelenţă pentru elevii cu disponibilitate şi performanţe deosebite la matematică. Centrul va funcţiona la Colegiul Naţional „Spiru Haret” timp de 15 săptămâni începând din luna februarie, câte patru ore în zilele de sâmbătă.

Pentru elevii de clasa a IV vor fi rezervate un număr de 50 de locuri la nivelul Municipiului Bucureşti, iar selecţia va fi realizată prin susţinerea a trei probe de evaluare, prima dintre acestea urmând a avea loc pe 31 ianuarie la nivelul unităţilor de învăţământ. Cea de-a doua probă, la nivelul Capitalei, va fi susţinută în 9 februarie şi în cazul în care va fi necesar va exista şi o etapă pentru susţinerea barajului.

Afişarea rezultatelor va fi făcută în data de 1 februarie, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi. Rezultatele finale după contestaţie vor fi făcute publice în 4 februarie. Afişarea rezultatelor pentru etapa a doua va fi făcută în 12 februarie, iar rezultatele finale după contestaţie în 15 februarie.

Elaborarea subiectelor se va face de către o echipă stabilită de IŞMB. AGERPRES