Un număr de 31 de cadre didactice din Caraş-Severin vor ocupa, timp de patru ani, funcţii de director sau director adjunct, după ce au promovat examenul care a avut loc în perioada iulie-august, în timp ce alte zece posturi vor fi ocupate prin detaşare în interesul învăţământului, pentru o perioadă de un an.

‘În Caraş-Severin am avut 44 de dosare validate pentru acest concurs, trei persoane candidând pentru mai multe posturi. În total, au fost 41 de persoane care au participat la acest concurs. Din cele 41 de persoane, trei au fost admise, una nu s-a prezentat, 31 sunt declarate promovate, iar şase au fost respinse.(…) toţi au luat probele de concurs, însă, în cazul celor promovaţi, aceştia au avut punctajul cel mai mare şi vor fi numiţi în funcţiile pentru care au concurat. Cei admişi au luat toate probele, dar au avut note mai mici. În total, în Caraş-Severin au fost scoase la concurs 34 de funcţii de director, din care au fost ocupate 26, respectiv şapte funcţii de director adjunct, din care au fost ocupate cinci. Putem vorbi, deci, de 31 de candidaţi care, începând de la 1 septembrie, vor avea contract de manageriat pe o perioadă de 4 ani,”, a declarat Adrian Doxan, inspector general al ISJ Caraş-Severin.

Cele mai mari punctaje le-au obţinut Carmen Sorina Oltean, care a candidat pentru un post de director adjunct la Liceul Bănăţean din oraşul Oţelu Roşu şi Bianca Stanciu, care a candidat pentru postul de director al Liceului Teoretic Traian Vuia din Reşiţa.

În perioada 21 – 23 august, urmează să fie făcute numirile pe aceste funcţii, fie că sunt pentru cei care au promovat concursul, fie pentru cei care vor fi detaşaţi în interesul învăţământului. AGERPRES