Caraş-Severin: peste o sută de unităţi şcolare sunt fără autorizaţie de funcţionare

Din cele 446 de unităţi şcolare din judeţul Caraş-Severin, 110 nu au primit autorizaţii de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin au finalizat controalele în unităţile de învăţământ din judeţ, destinate a verifica starea acestora, o dată cu începerea noului an şcolar.

‘Au mai fost controlate 842 de spaţii şcolare utilizate, din care 641 s-au dovedit a fi necorespunzătoare – 81 de laboratoare, 75 de ateliere, 21 de săli de sport, din care zece sunt necorespunzătoare. Au fost, de asemenea, controlate 43 de spaţii de depozitare pentru programul Laptele şi Cornul – din care trei au fost necorespunzătoare, iluminatul natural şi artificial, în 72 de locaţii, microclimatul, întocmirea orarului, asigurarea apei potabile centralizate în 58 de locaţii şi apa în sistem propriu în 14 locaţii. Inspectorii de sănătate publică au verificat 69 de vestiare, dotarea cu mobilier în 72 de locaţii, blocuri alimentare, spaţii de frig, elaborarea meniului în 12 cazuri, din care două au fost necorespunzătoare, din punct de vedere al condiţiilor’, a declarat luni, Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraş-Severin.

De asemenea, din 72 de grupuri sanitare controlate, doar unul s-a dovedit a fi necorespunzător cu normele de sănătate publică.

Au mai fost controlate patru internate, toate fiind în regulă din punct de vedere sanitar.
Au fost verificate şi persoanele care au nevoie de cursuri de igienă. Din 39 de astfel de persoane, patru nu au putut prezenta un act cum că ar fi absolvit un asemenea curs.

Până în momentul de faţă, inspectorii de sănătate publică au aplicat patru avertismente, dar, controalele la unităţile de învăţământ se vor desfăşura şi în continuare, a precizat Daniel Botgros.
În Caraş-Severin funcţionează 446 de unităţi şcolare. AGERPRES