Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a înregistrat, până în momentul de faţă, solicitări pentru o clasă şi jumătate în vederea înscrierii în învăţământul dual, fapt pentru care a început demersurile pentru a vedea în ce măsură această metodă nouă apărută pe piaţa educaţională corespunde nevoilor agenţilor economici şi comunităţii locale.

De curând, s-a publicat metodologia privind admiterea în învăţământul dual şi calendarul după care se face această admitere. S-au iniţiat deja întâlniri în care se fac auzite atât vocea autorităţii locale, cât şi cea a agenţilor economici şi să vedem, în ce măsură, din clasele în care, în momentul de faţă, sunt pe învăţământul profesional tradiţional se doreşte trecerea în învăţământul dual. Desigur, este un proces într-un calendar strict, dar ne mişcăm cu rapiditate şi sperăm ca toate lucrurile să meargă aşa cum ne-am programat. Până în momentul de faţă, avem solicitări ferme pentru o clasă şi jumătate în învăţământul dual, dar vom vedea ce se va întâmpla şi în zilele următoare„, a declarat Adrian Doxan, inspector şcolar general al ISJ Caraş-Severin.

De exemplu, Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa aproape a finalizat contractele cu diferiţi agenţi economici din domeniul industriei alimentare, pentru mai multe meserii, susţine Lenuţa Ciurel, directorul acestei unităţi de învăţământ.

„A fost parcursă o nouă etapă în procesul de admitere la învăţământul profesional dual, datorită faptului că, pe 4 aprilie, a apărut metodologia. Noi avem aproape finalizate contractele pentru această formă de învăţământ, cu agenţi economici din domeniul industriei alimentare pentru calificările brutar, patiser, preparator produse făinoase şi pe domeniul de calificare alimentaţie publică, respectiv, în meseriile bucătar, chelner, ospătar şi vânzător în unităţile de alimentaţie”, a afirmat Lenuţa Ciurel, reprezentantă a unei şcoli beneficiare a acestei forme de învăţământ. AGERPRES