tineri anglia.jpgElevii sau studenţii interesaţi să îşi înceapă studiile universitare în Marea Britanie în anul universitar 2011-2012 au la dispoziţie mai puţin de o săptămână pentru pregătirea şi depunerea dosarului de admitere.

Potrivit unui comunicat de presă al Integral Programe Educaţionale, 15 ianuarie este primul termen limită de înscriere prin sistemul centralizat UCAS (Universities & Colleges Admission Service) pentru studii de licenţă la universităţile din Marea Britanie pentru anul universitar 2011-2012.

Anul acesta concurenţa pentru locurile la universităţile din Marea Britanie este considerabil mai mare datorită anunţului de creştere a taxelor de şcolarizare în Marea Britanie începând cu anul 2012.
Pentru a veni în sprijinul studenţilor şi elevilor care s-au hotărât târziu, dar şi al celor care se află deja în procesul de pregătire a scrisorii de motivaţie sau a formularelor de admitere, programul consultanţilor Integral Programe Educaţionale se prelungeşte până la ora 20,00, de luni până sâmbătă, în săptămâna 10-15 ianuarie.


În procesul de selecţie, primul pas foarte important constă în depunerea la timp şi corect a formularului de admitere şi a documentelor solicitate în sistemul UCAS, pentru care consultanţii Integral Programe Educaţionale sunt special instruiţi de reprezentanţii UCAS şi universităţile partenere.
În calitate de centru autorizat UCAS, Integral Programe Educaţionale oferă servicii gratuite de gestionare şi depunere a formularelor de admitere pentru studii de licenţă la universităţile din Marea Britanie. Termenele limită de depunere a dosarelor la universităţi din alte ţări europene sau din Asia şi SUA sunt mai flexibile, în funcţie de ţara de destinaţie şi de universitatea aleasă. AGERPRES