ccdbacau1_mare.jpgCu ocazia Săptămânii Internaţionale a Educaţiei (14-18 noiembrie), Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău a organizat la Centrul “American Corner Bacău”, care funcţionează în cadrul instituţiei, două activităţi: o videoconferinţa şi un seminar educaţional.

Iniţiată în colaborare cu Centrul Cultural American din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi cu Education U.S.A., din cadrul Comisiei Fullbright România, videoconferinţa a avut ca lector pe doamna Clare Lloyd Jones. Profesor la Universitatea “St John`s” din New York, aceasta gestionează procesul de selectare şi admitere a studenţilor străini la universitatea menţionată.

În această calitate, profesorul american a oferit publicului prezent la activitate informaţii detaliate referitoare la facilităţile pe care le oferă universitatea newyorkeză, la procedurile care trebuie parcurse pentru a te înscrie şi la condiţiile necesare pentru a obţine o bursă de studii în S.U.A.

“Această videoconferinţă a precedat seminariile anuale organizate de reprezentanţii Centrului Education USA la American Corner Bacău, reprezentând totodată o oportunitate pentru liceenii interesaţi de a-şi continua studiile în S.U.A. şi de a afla, direct de la sursă, cum decurge procesul de admitere la o universitate americană.”, a declarat Oana Jianu, coodonatoarea Centrului “American Corner Bacău”.

La activitate au participat liceeni de la Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău, coordonaţi de prof. Lucica Ciupercă. Aceştia au primit broşuri şi materiale informative.
De asemenea Centrul “American Corner Bacău”, din cadrul Casei Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău, a invitat liceenii la o inedită prezentare a sistemului educaţional american.

Invitat special a fost Amanda Tulin, care a oferit participanţilor detalii referitoare la specificul învăţământului liceal american. Amanda Tulin este voluntar Peace Corps, desfăşurându-şi activitatea ca profesor de limba engleză la Şcoala cu Clasele I-VIII “Emil Brăescu” Măgura. Licenţiată a Universităţii din Missouri în biochimie şi biotehnologie, Amanda Tulin a lucrat în Saint Louis (Missouri), ca cercetător în biologie moleculară, oferind totodată ca voluntar, lecţii de engleză refugiaţilor internaţionali. La activitate au participat liceeni de la Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacău, coordonaţi de prof. Cristina Stoica.

“După ce, prin videoconferinţa organizată pe 15 noiembrie, Centrul American Corner Bacău le-a oferit liceenilor băcăuani şansa de a afla de la un profesor universitar american cum se obţine o bursă de studii la o universitate newyorkeză, miercuri, 16 noiembrie, i-am invitat să afle, de la un tânăr american, cum e să fii licean în S.U.A.”, a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

ccdbacau2_mare.jpg

Activităţile menite a marca Săptămâna Internaţională a Educaţiei au continuat joi, 17 noiembrie 2011, la Centrul “American Corner Bacău” din cadrul C.C.D. Bacău, cu două vizionări de filme. De la ora 9.00, elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău au urmărit documentarul “If you can`t beat them, blog them!”. Creat de ABC News, filmul analizează comunitatea bloggerilor în comparaţie cu jurnalismul tradiţional. Au urmat, începând cu ora 10.00, elevi de clasa a VII-a, de la acelaşi colegiu, care au urmărit filmul de animaţie “So, you want to be a President?”, creat de West Woods Studios, pentru Colecţia Scholastic. La sfârşitul unei ore de curs inedită, elevii participanţi au primit din partea Centrului “American Corner Bacău”, broşuri şi materiale informative, referitoare la cultura şi civilizaţia americană.