baba catalin.jpgMinistrul Educaţiei, Cătălin Baba, a făcut un apel miercuri, într-o conferinţă de presă, către toţi părinţii din România, să aibă încredere în minister şi i-a asigurat de buna credinţă, susţinând că MECTS este la dispoziţia acestora în toate aspectele legate de clasa pregătitoare.
Totodată, Cătălin Baba a precizat că Ministerul Educaţiei are toate fondurile necesare pentru toate achiziţiile care sunt destinate „unui start bun al clasei pregătitoare”. „MECTS deţine fondurile necesare pentru achiziţionarea de mobilier, de mijloace de învăţământ şi pentru formarea cadrelor didactice”, a susţinut ministrul.

Potrivit acestuia, clasa pregătitoare este una dintre soluţiile de care România are nevoie, în acest moment. El şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu decizia Curţii de Apel Bucureşti privind metodologia pentru cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I şi a susţinut că decizia justiţiei reprezintă „un act de încredere” în acest caz. Cătălin Baba a precizat că MECTS a lansat în dezbatere publică curriculumul pentru clasa pregătitoare şi a susţinut că se va ţine seama de părerile privind această clasă. „Există materiale care sunt ajutătoare. Este vorba aici despre cărţi, este vorba despre seturi de jocuri”, a explicat demnitarul.

Potrivit acestuia, în clasa pregătitoare nu se vor face evaluări şi nu se vor da note, scopul acesteia fiind acela de a pregăti „în esenţă” pe copii pentru clasa I. „Aici nu se desfăşoară activităţi didactice în sensul clasic. Există ore de activităţi libere, de joacă”, a precizat Cătălin Baba. El a mai spus că în funcţie de opţiunile părinţilor vor putea fi clase cu zece elevi, 15, 20 sau 25 şi a explicat că MECTS nu ştie încă numărul de elevi care va exista într-o clasă anume. Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a subliniat că la sfârşitul lunii martie MECTS va avea un desfăşurător foarte clar al numărului de clase şi al numărului de elevi din fiecare clasă şi a menţionat că în funcţie de acest lucru se vor face achiziţiile privind lucrurile necesare clasei pregătitoare. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, miercuri, cererea formulată de părinţi, luni, de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare. Avocaţii părinţilor au declarat că vor formula recurs la această decizie, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Curtea de apel Bucureşti a amânat pentru vineri pronunţarea într-un alt dosar cu acelaşi obiect în care părinţii cer suspendarea ordinului ministrului privind înfiinţarea clasei pregătitoare. AGERPRES