ivan catalin.jpgEuroparlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a atras atenţia importanţei proiectului european Agenda Digitală pentru sistemul educaţional românesc, în condiţiile în care accesul la Internet şi introducerea manualelor digitale conduc la reducerea decalajului educaţional dintre statele membre UE.

Eurodeputatul PSD a fost prezent, vineri, la evenimentul Drepturi şi Libertăţi Online, unde le-a vorbit celor 100 de tineri prezenţi despre proiectul european Agenda Digitală, prezentând obiectivele şi provocările existente la nivelul implementării acestuia, precum şi situaţia din România în ceea ce priveşte digitalizarea.

Potrivit unui comunicat transmis duminică, Ivan a atras atenţia asupra importanţei pe care o prezintă Agenda Digitală în cadrul sistemului educaţional. El a evidenţiat că facilitarea accesului la resursele educaţionale pentru elevi şi profesori prin furnizarea de echipamente şi de linii de comunicaţie pentru conectarea la Internet şi introducerea manualelor digitale conduce la reducerea decalajului educaţional dintre statele membre UE în domeniul utilizării IT&C şi al accesului la Internet. „Aş vrea să discutăm ce înseamnă Agenda Digitală pentru Educaţie. S-a ajuns la concluzia că toţi suntem dependenţi de tehnologie, de internet şi influenţează orice domeniu din viaţa noastră cotidiană, mai puţin educaţia. La nivel european se discută despre generalizarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC), în special al internetului şi despre beneficiile pe care le prezintă manuale digitale, astfel încât, în măsura în care domeniul permite, elevii din Paris să înveţe de pe aceleaşi materiale ca cei din Bucureşti, iar diplomele să aibă aceeaşi valoare”, a explicat Cătălin Ivan.

În prezent, Ministerul Educaţiei a semnat un contract pentru implementarea proiectului „Internet în Şcoala ta”. Contractul are drept scop furnizarea de echipamente şi de linii de comunicaţie pentru conectarea la Internet a 2.446 de şcoli din mediul rural şi mic urban. Proiectul va fi finanţat din bani europeni, în cea mai mare parte, şi din fonduri guvernamentale. AGERPRES