Cataloage electronice la unităţile şcolare din Slatina şi Caracal

gheorghe_mariana.jpgToate unităţile şcolare din municipiile Slatina şi Caracal implementează un program prin care părinţii elevilor să poată avea acces la situaţia din cataloage a copiilor, în format electronic.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Mariana Gheorghe, a declarat miercuri că primăriile din Slatina şi Caracal au achiziţionat programele pentru cataloage electronice şi în prezent se lucrează pentru introducerea datelor în program, astfel încât din al doilea semestru părinţii să aibă acces electronic la informaţiile privind situaţia şcolară a copiilor.

“Sunt licee care au optat pentru o variantă în care părinţii să plătească un abonament lunar şi informaţiile din cataloagele electronice să fie actualizate zilnic. Spre acest lucru se tinde peste tot dar sunt şi alte unităţi unde actualizarea se va face periodic, la câteva zile şi părinţii nu pot face observaţii, doar pot să vizualizeze situaţia”, a spus Mariana Gheorghe. Aceasta a menţionat că prin introducerea cataloagelor electronice se poate reduce numărul absenţelor elevilor în condiţiile în care părinţii pot afla rapid, fără a se deplasa la şcoală, dacă copiii lor au mers la cursuri şi au avut o conduită corespunzătoare.

Cataloage electronice au fost în cele două municipii şi în anul şcolar trecut, în cadrul unui program pilot în care au fost cuprinse cinci licee din Slatina şi Caracal. Administratorul public al municipiului Slatina, Minel Prina, a susţinut că părinţii au receptat foarte bine iniţiativa introducerii cataloagelor electronice în timp ce profesorii au fost mai rezervaţi pentru că trebuie să petreacă mai mult timp la şcoală pentru actualizarea situaţiei elevilor. AGERPRES