elevi putini.jpgAproximativ patru mii de elevi din judeţul Suceava, din învăţământul preuniversitar, învaţă în regim simultan a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Mariana Drumea.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a arătat că aproximativ 3.500 elevi din ciclul primar şi alţi 384 din învăţământul gimnazial studiază în regim simultan. Elevii din învăţământul primar care învaţă în acest regim sunt împărţiţi în 218 clase, iar cei de la gimnaziu în 24 clase.

Drumea a exemplificat cu cu şcoala din Feteşti, comuna Adâncata, unde elevi de clasa a V-a şi a VIII-a învaţă împreună, la fel şi copiii din ciclul primar. Unitatea nu poate fi desfiinţată, pentru că în sat este un număr mare de elevi, dar nu suficient pentru înfiinţarea de clase cu regim de predare normal.
Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, a solicitat un microbuz şcolar pentru transportul elevilor din Feteşti la unitatea de învăţămînt din centrul comunei, distanţa fiind de aproximativ şase kilometri. IŞJ Suceava a înregistrat cererea, iar conducerea inspectoratului a spus că se află pe lista de priorităţi. AGERPRES