V-ați întrebat vreodată câți copii se întorc din toamnă la școală și grădiniță? Echipa BluParty a pregătit un infografic ce ilustrează date despre formele de învățământ preșcolar, primar și gimnazial la care copiii și adolescenții au acces.

infografic_bluparty.jpg

Rețeaua învățământului preșcolar de stat cuprinde 1.187 de grădinițe și 568.659 de copii înscriși, iar cea din sectorul privat 310 grădinițe și 16.739 copii înscriși.

3 din 100 de copii învață la o formă de învățământ preșcolar privat.

79.3% dintre grădinițe sunt publice.

56,2% din totalul preșcolarilor sunt înscriși în grădinițele din mediul urban, iar 43,8% sunt înscriși în unitățile preșcolare din mediul rural.

În învățământul preșcolar revin, în medie, 16 copii unui cadru didactic.

Elevii din învățământul primar și gimnazial studiază în 4.045 unități școlare, dintre care 3.984 publice, iar restul aparțin sectorului privat.

Numărul elevilor înscriși în învățământul primar și gimnazial este de 1.743.254.

În învățământul primar și gimnazial revin, în medie, 14 elevi la un cadru didactic: 19 elevi în invățământul primar și 11 elevi în cel gimnazial.

Din totalul elevilor înscriși în învățământul primar și gimnazial, 52,5% studiază în mediul urban.

Cea mai mare parte a elevilor din învățământul primar și gimnazial frecventează cursurile de zi (99,7%).

Limba română este limba de predare oficială în sistemul național de educație, 93,6% dintre elevii înscriși în învățământul primar și gimnazial studiind în această limbă.

În țara noastră, mai ales în județele Harghita și Covasna, populația de etnie maghiară deține o pondere importantă, ceea ce determină o proporție semnificativă a populației școlare care învață în limba maghiară (5,5%).

În ierarhia limbilor moderne studiate de elevii din învățământul primar și gimnazial, pe primul loc se situează limba engleză.

Situația elevilor care studiază a doua limbă modernă se prezintă astfel:

– Limba franceză 65,2%

– Limba germană 9,2%

– Limbile spaniolă, italiană și rusă sunt studiate fiecare de mai puțin de 1%, din totalul elevilor care studiază a doua limbă modernă.Informaţii generale

Infografic realizat de BluParty. Datele sunt oferite de Institutul Național de Statistică.

BluParty este o echipă de organizatori de petreceri pentru copii în București. De 9 ani asigură buna dispoziție a micuților la aniversări și evenimente publice prin petreceri tematice, programe de animație, spectacole și divertisment pentru copii și accesorii pentru decorarea locației de petrecere.