O echipă formată din patru elevi şi un profesor de la Liceul Miron Costin din Iaşi trag un semnal de alarmă asupra problemei poluării cu plastic implementând un proiect în cadrul unei ample campanii dezvoltate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România – „Europa, casa noastră?”.

Elevii Roxana Ghercă, Ioana Gherasim, Daniel Ciubotariu şi Liviu Purice, de la Liceul Teoretic Miron Costin din Iaşi, vor participa la un concurs intitulat ‘Lider european’. Scopul competiţiei derulate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România este dezvoltarea abilităţilor de leadership şi punerea lor în valoare în contextul unor teme şi valori europene.

„Proiectul se numeşte „Nu cumpăr în plastic!” şi încearcă să tragă semnalul de alarmă asupra unei uriaşe probleme de mediu la nivel mondial, si anume, poluarea cu plastic. Această problemă se află de ceva timp pe agenda instituţiilor europene. Prin evenimentele pe care le desfăşoară, elevii îşi propun să atragă atenţia oamenilor asupra efectului nociv al plasticului asupra mediului înconjurător, să îi informeze despre o problemă pe care mulţi nu o conştientizează şi să îi convingă să regândească gesturile de zi cu zi astfel încât să contribuie la reducerea cantităţii de plastic care urâţeşte şi otrăveşte mediul înconjurător”, a explicat prof. Anca Bucuci, coordonatorul proiectului elevilor de la Liceul Miron Costin.
Până acum, elevii au avut acţiuni care au inclus activităţi adresate colegilor lor mai mici, au împărţit materiale informative în oraş, au discutat cu diverşi comercianţi sau clienţi, au aplicat chestionare, au atras alături de ei voluntari.

„Proiectele de acest tip nu sunt singulare nici în Iaşi, nici în România. Faptul că aceste acţiuni se multiplică îmi dă speranţă că românii vor înţelege că nu trebuie să rămână indiferenţi la problemele legate de mediu. E clar că avem o problemă mare de educaţie ecologică şi civică, care nu poate fi rezolvată fără efort”, a mai spus prof. Anca Bucuci. AGERPRES