ECOTIC împreună cu Hotnews organizează pe 15 decembrie la ora 15:00 evenimentul online ”Retrospectiva 2020. Previziuni 2021 în gestionarea DEEE”. Webinarul va putea fi urmărit LIVE pe www.hotnews.ro și pe contul de Youtube HotNews Romania.

Acest seminar online este organizat prin abordarea a două perspective: cum s-a derulat colectarea și reciclarea deșeurilor electrice în condițiile pandemiei și ce se va întâmpla în 2021, când ținta națională va crește la 65% de la 45% și se vor impune penalități de 4 lei/kg (țintă neatinsă), cea mai mare penalitate din Uniunea Europeană.

În acest context european, WEEE Forum, organizație formată din Organizațiile de Transfer de Responsabilitate a Producătorilor (OTR) din intreaga lume, din care face parte și ECOTIC, prezintă în acest an o nouă viziune care subliniază necesitatea revizurii actualului sistem de responsabilitate extinsă a producătorilor, inclusiv a modului de calcul a țintelor impuse.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai celor mai importanți actori implicați în gestionarea sistemului de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE): autorități, retail, salubrități, colectori, OTR-uri.

Evenimentul va fi moderat de Victor Kapra, Jurnalist, iar perspectivele anului viitor vor fi dezbătute de către:

Mircea Fechet – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Ion Maican – Director General System Plus

Octavian Tuglea – Director Departament Conformitate Dedeman

Adrian Vîrlan – Auditor de Mediu Romstal Investment

Valentin Negoiță – Președinte ECOTIC

Dragoș Călugăru – Director General ECOTIC

Marius Costache – Director General Green WEEE

dr.ing. Ana-Maria Șchiopu – Șef Birou Management Mediu și Calitate – Salubris Iași

Ultima parte a evenimentului va fi dedicată ediției din acest an a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat.

Prin intermediul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, ECOTIC dorește să aducă în atenția publicului și în acest an atipic proiectele de mediu care își aduc contribuția la promovarea atitudinii ecologice în societatea românească.

Această ediție specială recunoaște eforturile de continuitate a proiectelor câștigătoare în anii precedenți.

În cadrul webinarului vor fi anunțați câștigătorii ediției de anul acesta.