unibuc.jpgUniversitatea din Bucureşti va organiza în perioada 1-15 august cea de-a 50-a ediţie a Cursurilor de vară de limba română, de cultură şi civilizaţie românească, informează un comunicat al instituţiei de învăţământ superior remis, marţi, AGERPRES.

În acest an, ediţia jubiliară a Cursurilor de Vară va avea loc la Bucureşti, iar cursurile de limba română sunt adresate cetăţenilor străini (studenţi, masteranzi, doctoranzi, profesori, traducători, interpreţi de conferinţă) care studiază spiritul şi graiul românesc.

Programul de învăţare a limbii române este completat de conferinţe pe teme de cultură şi civilizaţie românească, ateliere, proiecţii de filme româneşti cu titrare în limba engleză, programe culturale şi excursii, cocktail-uri şi seri multiculturale. Cursurile de limba română, conferinţele şi atelierele se vor ţine la Facultatea de Litere.

Fondată de marele romanist Alexandru Rosetti în anii ’60, la Sinaia, şi condusă vreme îndelungată de profesorul Boris Cazacu, Şcoala de Vară a Universităţii din Bucureşti reprezintă cea mai veche iniţiativă a unei universităţi româneşti de a promova limba şi cultura română în lume. De-a lungul a jumătate de secol, Cursurile de Vară ale Universităţii din Bucureşti şi-au câştigat un binemeritat prestigiu prin participarea a numeroase cadre didactice universitare din ţară şi străinătate, precum şi a unor distinşi academicieni, oameni de cultură, artişti. AGERPRES