Din cele 73 de scoli din cursa pentru aceasta a doua editie a Preparation Centre Awards din Romania, Centrul Cultural de Limba Engleza Shakespeare din Bucuresti a fost desemnat „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria „abordare pas-cu-pas”. Acest premiu certifica faptul ca centrul de pregatire castigator a oferit cursuri pentru toate calificarile Cambridge English si a obtinut cel mai mare numar de certificate.

In 2018 Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregatire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: Abordare pas-cu-pas, Metoda de pregatire si Centru nou.

Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare a fost infiintat in 2002 cu scopul de a promova si raspandi limba engleza si cultura britanica, precum si schimburile culturale între Romania si Marea Britanie. In acest sens, Centrul Cultural Shakespeare desfasoara o serie de activitati dedicate atat copiilor cat si adultilor (parintilor si profesorilor) interesati de limba engleza si cultura britanica prin: organizarea si sustinearea cursurilor de pregatire pentru obtinerea tuturor calificarilor Cambridge English, organizarea de conferinte si prezentari pe teme culturale, seminarii, spectacole, sesiuni de lecturi literare in limba engleza, ateliere de studiu, organizarea de competitii culturale accesibile tuturor copiilor si tinerilor – Essay Competition, Spelling Championship.

Cu o echipa de profesori specializati si o metoda de predare unica in Romania (adaptare a Teoriei inteligentelor multiple de Howard Gardner, Harvard University), Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare a devenit in cei 17 ani de existenta un simbol al predarii limbii engleze.

In prezent, Shakespeare School  ofera cursuri de limba engleza pentru copii și tineri (4-19 ani) fiind totodată primul și singurul centru din România acreditat pentru organizarea cursurilor Cambridge CELTA pentru profesori.

Cu patru sedii în București o istorie și  o experienta de 17 ani pe piata din Romania, Shakespeare School isi propune sa pregateasca in fiecare an un numar tot mai mare de candidati pentru toate tipurile de examene Cambridge.

Portofoliul cursurilor de pregatire pentru aceste examene s-a diversificat incluzand in prezent toate nivelurile de invatare de la incepator pana la avansat: A1-A2 YLE, A2 Key, B1 Preliminary, B2 First, C1 Advanced. Cursurile au fost adaptate astfel incat sa asigure pregatirea eficienta la fiecare nivel;  aceasta incepe de la o varsta foarte frageda facilitand astfel introducerea examenelor Cambridge pas cu pas. Elevii sunt sprijiniti la fiecare etapa a procesului de imbunatatire a limbii engleza, fiecare an avand un obiectiv concret: obtinerea unui certificat Cambridge.

Centrul Cultural de Limba Englesa Shakespeare se mândrește cu mii de cursanți care au făcut performanță în limba engleză, în țară și în străinătate.