Cea de-a doua etapă a repartizării computerizate a absolvenţilor de gimnaziu a fost finalizată

repartizare-liceu.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a publicat luni rapoartele finale ale repartizării computerizate pentru absolvenţii clasei a VIII-a care nu au fost distribuiţi la licee în prima etapă sau care nu au participat la această fază.

“Toţi cei 382 de candidaţi înscrişi au fost repartizaţi în proporţie de 100%. Dintre aceştia, 377 candidaţi (98,69%) au fost admişi la prima opţiune exprimată. Reamintim faptul că, în prima etapă a repartizării, au fost distribuiţi în licee 150.220 de elevi”, informează un comunicat al MECTS remis luni.

Potrivit comunicatului, în perioada 27-30 iulie, Comisia judeţeană de admitere va soluţiona situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată şi va repartiza candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, respectiv candidaţii care nu au participat la primele două repartizări computerizate.

De asemenea, în zilele de 6 şi 7 septembrie va avea loc o ultimă repartizare pentru absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Admiterea în licee se face fără examen, pe baza mediei formate din media generală obţinută la Evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare.

Excepţie fac liceele/clasele pentru care se susţin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se dau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pentru care se susţin şi probe de verificare a cunoştinţelor la limba maternă.

Rapoartele finale cu repartizarea elevilor în licee pot fi consultate pe site-ul ministerului: http://admitere.edu.ro. AGERPRES