targ poli.jpgUn număr de 18 firme, majoritatea cu profil tehnic, dar şi bănci, sunt prezente marţi şi miercuri la cea de-a VI-a ediţie a Târgului de joburi şi stagii de practică pentru studenţii şi absolvenţii de studii superioare, organizată de Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi Liga Studenţilor din Bucureşti la Universitatea Politehnica.

Un număr de 1.000 de CV-uri au fost depuse deja on-line pe site-ul evenimentului, a declarat marţi unul dintre organizatorii târgului, preşedintele UNSR, Ioan Poenaru.

Potrivit acestuia, vizitatorii târgului vor avea posibilitatea să intre în contact direct cu angajatorii, să cunoască mai bine companiile participante şi să adreseze întrebări în legătură cu piaţa muncii, atât în cadrul seminariilor suţinute de specialişti, cât şi direct la stand, cu reprezentanţii firmelor. Organizatorii se aşteaptă ca în cele două zile ale târgului, studenţii şi absolvenţii interesaţi de locuri de muncă sau practică să depună aproximativ 6.000 de CV-uri. Tot la târg vor avea loc şi interviuri, a menţionat liderul UNSR.


„Angajatorii prezenţi la eveniment se orientează către nevoile grupului ţintă, oferind stagii de practică, programe de internship şi burse, dar şi locuri de muncă în conformitate cu pregătirea fiecărui aplicant. De exemplu, companiile din domeniul ingineriei caută să îşi construiască echipe de ingineri tineri, proaspeţi absolvenţi sau în ani terminali, pe care să îi formeze, să îi instruiască în programe în cadrul cărora să dobândească abilităţi specifice nevoii companiei din acest moment”, a afirmat Poenaru. Târgul va fi deschis în cele două zile între orele 10,00 şi 17,00. AGERPRES