Cei mai buni elevi din învăţământul preuniversitar reşiţean au fost premiaţi

Cei mai buni elevi de la unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Reşiţa au fost premiaţi, pe 7 decembrie, pentru rezultatele deosebite obţinute la învăţătură în anul şcolar 2016-2017.

Astfel, la Sala Lira a Liceului de Arte ,,Sabin Păuţa’ din Reşiţa, la cea de-a XV-a ediţie, au fost premiaţi 14 elevi, câte unul din fiecare unitate de învăţământ din municipiu. Acestora le-au fost oferite câte o diplomă şi un premiu în valoare de 500 lei.

Am vrut să revitalizăm ideea copiilor premiaţi, pentru că este momentul să vorbim despre ei şi la nivelul şcolilor noastre, dar şi la nivelul comunităţilor locale. Este corect să-i băgăm în seamă, deoarece, ceea ce se întâmplă în şcoala românească la ora actuală şi ceea ce se vorbeşte despre şcoala românească are o dominantă negativă. Încercăm prin această acţiune, şi îi mulţumim sponsorului, să recompensăm, cât de cât, aceşti copii“, a declarat inspectorul general al ISJ Caraş-Severin, prof. Ioan Benga.

Evenimentul, care are ca scop susţinerea performanţei şcolare ca factor determinant pentru dezvoltarea globală şi progresul durabil, a fost organizat de Inspectoratul şcolar Judeţean Caraş-Severin, în parteneriat cu o societate care a iniţiat această acţiune şi pe care o susţine de 15 ani. La reuşita evenimentului au contribuit solişti vocali şi formaţii artistice de la Liceul de Arte “Sabin Păuţa” din Reşiţa. AGERPRES