matematica.jpgCei mai multi elevi pasionati de matematica sunt din Bucuresti si Moldova, interesul copiiilor pentru acest obiect de studiu crescand pana in clasa a IV-a si descrescand spre finalul liceului, potrivit unui studiu realizat de compania care produce soft educational INTUITEXT in urma organizarii concursurilor „Carepecare” si „ViitoriOlimpici”.

Bucurestiul conduce in topul pasionatilor cu 29%, urmat de orasele din Moldova (23%), Transilvania (14%), Muntenia (10%), Crisana – Maramures (8%), Oltenia (6%), Banat (5%) si Dobrogea (5%). Primele cinci orase din care provin tinerii pasionati de matematica sunt in ordine Bucuresti, Suceava, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

Cei mai multi participanti la concursul „Carepecare”, in proportie de 36%, sunt in clasa a IV-a, urmati indeaproape de cei din clasa a III-a (33%), bobocii reprezentand doar 7%. „Carepecare” se adreseaza in special elevilor din ciclul primar. Studiul mai arata ca elevii din clasa a IV-a s-au dovedit mai silitori, iar de data aceasta interesul pentru matematica descreste pe masura ce elevii ajung la gimnaziu si liceu. 19% dintre participanti la cel de-al doilea concursul „ViitoriOlimpici” sunt in clasa a IV-a, 11% intr-a VIII-a si doar 8% in clasa a XII-a.

„ViitoriOlimpici” se adreseaza elevilor din clasele IV – XII, fiind disponibil cate un concurs pentru fiecare an de studiu. Competitia se desfasoara pe parcursul a 13 etape (la fiecare doua saptamani) plus o etapa finala, pentru cei mai buni. Si elevi din Republica Moldova s-au aratat interesati de cele doua site-uri educative de concurs, acestia generand peste 2.500 de vizite. De asemenea, cateva sute de accesari au provenit din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franta, SUA si Canada, cel mai probabil fiind vorba de copiii romanilor care locuiesc in strainatate.

„Aceste concursuri au devenit adevarate olimpiade nationale de matematica, in care se intrec tineri care invata la sate, in orase mari, la scoli de renume din capitala si din diaspora. In acelasi timp, reprezinta o alternativa de petrecere a timpului in fata calculatorului incomparabil mai buna decat jocurile de diverse forme. Iar elevii care s-au inscris pana acum au devenit extrem de captivati, pentru ca participa gratuit la adevarate competitii nationale unde pot arata cat de buni sunt, aprofundeaza materia ca sa le fie mai usor la scoala si pe deasupra primesc si premii”, a declarat Mariuca Talpes, director general INTUITEXT.
Singurele doua site-uri din Romania care ajuta elevii sa aprofundeze matematica prin jocuri si concursuri, www.carepecare.ro si www.viitoriolimpici.ro au atras, in doar cateva luni de la lansare, peste 22.000 de scolari, din toate clasele. AGERPRES