danubius_bal.jpgPentru mulţi tineri, primul an de studenţie înseamnă, după doisprezece ani de şcoală, o pauză sau şansa de a experimenta viaţa departe de părinţi. Majoritatea studenţilor boboci de la Universitatea „Danubius” din Galaţi, din dorinţa de a se integra cât mai repede şi bine în comunitatea academică, sunt interesaţi ca primul an să nu fie nicidecum o pauză ci… doresc acţiune. Unii ştiinţifică, alţii didactică şi mai toţi culturală.

Dorinţa le este nu doar respectată ci chiar încurajată de profesorii lor, pentru că studenţii danubieni ştiu să se distreze inteligent. Baluri mascate în scop caritabil, spectacole cu orice prilej, jocuri în echipă în cadrul diferitelor workshop-uri şi… Balul Bobocilor Danubius.

După atâta joc şi joacă prin dans, prin muzică şi iar prin dans, joc de rol, „boboceii” au încheiat seara printr-o joacă de cuvinte, probă care a făcut diferenţa. Au fost spontani, originali şi foarte creativi.

Ambasadoarea frumuseţii nu putea fi decât o studentă de la specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Internaţionale, Margareta Dorofte, aceasta câştigând, cu multă diplomaţie, titlul de Miss Boboc Danubius 2012.

Aceeaşi Facultate dar specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, contrazice statisticile potrivit cărora relaţiile publice sunt asociate cu fetele frumoase şi deştepte, contrabalansând talerele balanţei profesiei în discuţie în favoarea studentului Mihai Hahui. Bun comunicator, Mihai a stimulat interesul juriului pentru propriile sale caracteristici de identitate. Putem spune că a fost primul său client pentru promovarea imaginii. Rezultatul: Mister Boboc Danubius 2012.

Născuţi în zodia veseliei, Laura Denescu, studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea ECTS şi Paul Istrate, student la Facultatea de Drept, au câştigat titlurile de Miss şi Mister Popularitate. „Toţi sunteţi frumoşi şi v-aţi descurcat bine”, a declarat Preşedintele juriului, Conf. univ. dr. Andy Puşcă, înainte de anunţarea câştigătorilor.

Petrecerea s-a încheiat abia după recitalul Ralukăi, invitatul special al Balului.