colegiul-sf-sava.jpgLiceul care a inregistrat cele mai mari medii de admitere este Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, unde media ultimului admis a fost de 9,42, iar prima medie 9,97, potrivit Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI).

Pe locul doi se afla Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti, unde ultima medie de admitere a fost 9,31 si prima medie 10,00, iar pe locul al treilea un alt colegiu din Bucuresti, „Tudor Vianu”, cu ultima medie 9,31 si prima 9,96.

Primul liceu din provincie care intra in primele patru este Colegiul National „B.P. Hasdeu” din Buzau, cu ultima medie 9,28 si prima 9,96. Pe locul V se afla Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanta, cu ultima medie 9,28 si prima 9,95, pe locul VI – Colegiul National „Mihai Viteazu” din Bucuresti, cu ultima medie 9,27 si prima 9,97, iar pe locul VII – Colegiul National Bilingv „George Cosbuc” din Bucuresti, cu ultima medie 9,19 si prima 9,91. Specializarile care au dominat topul preferintelor elevilor sunt: economic, de la Colegiul bucurestean „Virgil Madgearu” si matematica informatica – Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Capitala.

Primele trei specializari din tara in ordinea mediei de admitere sunt: matematica, informatica, bilingv-engleza de la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, matematica, informatica bilingv-engleza de la Colegiul National „Sf. Sava” din Bucuresti, matematica, informatica bilingv-engleza de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati.

Judetele cu cei mai putini elevi nerepartizati sunt Ilfov si Vrancea, cu cate un elev, si cei mai multi nerepartizati – 142 in judetul Galati si 134 in judetul Iasi. Un numar de 164 de candidati nerepartizati au avut media 5,00, 794 intre cinci si sase, 263 intre sase si sapte, 97 intre sapte si opt, 13 peste opt. Cei care nu au fost repartizati (1.331) mai au sansa la urmatoarea repartizare programata in data de 13 iulie.