ok3.jpgPS Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei, a sfintit, la sfarsitul saptamanii trecute, Centrul de cercetari „Vasile Goldis” aflat in incinta Episcopiei Aradului.

La inaugurare au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, Consiliul Eparhial al Bisericii Ortodoxe Arad si inalti oaspeti.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, membru al Consiliului Eparhial Arad, a multumit Episcopiei Aradului si Inalt Preasfintiei Sale Timotei Seviciu pentru gestul deosebit pe care l-a facut prin deschiderea centrului de cercetari la Episcopia Aradene, unde se va cerceta opera magnifica a marelui patriot roman Vasile Goldis. „Integrarea noastra in comunitatea europeana a inceput inca din 1918. Asa cum spunea si Preafericitul Parinte Daniel, Vasile Goldis a fost un om al bisericii, deoarece si-a petrecut aproape 30 de ani in functia de secretar consistorial al Bisericii Ortodoxe, unde a realizat foarte multe pentru ortodoxie. De aceea este o mare bucurie ca, la 90 de ani de la infaptuirea acestui mare act istoric, cand am avut posibilitatea sa-l avem, la Arad, ca oaspete pe Preafericitul Patriarh Daniel, caruia i-am acordat cea mai inalta distinctie de Doctor Honoris Cauza si medalia jubiliara de aur „90 de ani de la Marea Unire”, sa realizam si deschiderea Centrului de Cercetari Vasile Goldis in cadrul Episcopiei Aradului”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest „Vasile Goldis”.

Intrebat despre activitatea Centrului de Cercetari „Vasile Goldis”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean a precizat: „Vasile Goldis are multe lucrari care nu sunt cunoscute, dar vor putea fi aduse la cunostinta intregii natiuni prin cercetarile care se vor efectua de catre Episcopia Aradului si Universitatea de Vest „Vasile Goldis”. Ne propunem sa facem o editie speciala a lui Vasile Goldis despre viata lui ca si secretar consistorial al bisericii ortodoxe. Vom apela la Episcopie cu multe aspecte, deoarece istoria trebuie sa fie cunoscuta asa cum a fost ea si trebuie redata tinerilor, studentilor si natiunii noastre”.