Centru de informare şi prevenire a criminalităţii, deschis la Colegiul “Matei Basarab” din Capitală

col matei basarab.jpgUn centru de informare şi prevenire a criminalităţii a fost deschis luni la Colegiul “Matei Basarab” din Bucureşti de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3.
“Grupul ţintă al acestei acţiuni îl reprezintă elevii, cadrele didactice, dar şi părinţii copiilor sau cetăţenii care locuiesc în sectorul 3 al Capitalei”, a declarat, luni, cu ocazia inaugurării, comisarul-şef Constantin Stroescu, şeful Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii (ICPC).

Obiectivele acestui proiect le reprezintă informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a criminalităţii şi constituirea unei reţele de voluntari pentru prevenirea infracţionalităţii din zona Colegiului. Comisarul-şef Constantin Stroescu a precizat că ICPC are în vedere deschiderea unor astfel de centre şi în afara instituţiilor de învăţământ, în prezent mai existând două centre, la Cluj şi la Târgu Mureş. Evenimentul de luni se înscrie în acţiunile prilejuite de cea de-a cincea ediţie a “Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, ce se desfăşoară în perioada 27 septembrie – 1 octombrie.

“Specificul manifestării iniţiate de Poliţia Română, în anul 2006, constă în faptul că priorităţile naţionale sunt abordate în aceeaşi zi de către toate judeţele, aceasta asigurând un caracter unitar şi conferind un plus de substanţă domeniilor abordate. Anul acesta, prioritatea naţională este prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, iar la aceasta se adaugă priorităţile identificate pe plan local (prevenirea infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi mare violenţă, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă în mediul familial şi siguranţa rutieră)”, se arată într-un comunicat al IGPR remis, luni, AGERPRES.

La deschiderea centrului au participat reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ai Agenţiei Naţionale Antidrog, ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, directori ai unităţilor de învăţământ, elevi şi părinţi. AGERPRES