Centrul Judeţean de Excelenţă Bacău a devenit operaţional, sâmbătă, având sediul în cadrul Colegiului Naţional „Ferdinand I” din municipiu. Este a doua asemenea unitate de învăţământ specială, cu personalitate juridică, din ţară, după cea înfiinţată la Iaşi, care primeşte aprobare de funcţionare de la MECTS pentru anul şcolar 2012 – 2013.

Directorul Centrului de Excelenţă de la Bacău este Dragoş Florescu, profesor de fizică la Colegiul „Ferdinand I”. Potrivit acestuia, Centrul de Excelenţă elaborează şi aplică strategii şi politici pentru selecţia, pregătirea, susţinerea, motivarea copiilor şi a tinerilor capabili de performanţe înalte, precum şi pentru selecţia şi motivarea cadrelor didactice pentru desfăşurarea activităţilor de înaltă performanţă.

Aprobarea MECTS s-a dat pe baza Hotărârii Consiliului Local, semnată de primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, şi de viceprimarul Dragoş Luchian, de a finanţa întreaga activitate referitoare la pregătirea şi dezvoltarea aptitudinilor copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, precum şi procurarea bazei materiale necesare.

„Decizia Consiliului Local demonstrează, împreună cu premierea în bani, la începutul lunii decembrie, a elevilor olimpici şi profesorilor acestora, precum şi prin bursele şcolare acordate premianţilor din toate şcolile băcăuane, interesul reprezentanţilor comunităţii locale pentru educaţie, pentru a crea celor ce performează în învăţământ un cadru adecvat de dezvoltare, ştiind că în educaţie este cea mai sigură investiţie”, a declarat primarul Romeo Stavarache. AGERPRES