glob verde.jpgCentrul de Informare Europe Direct Brăila lansează Campania “Europa Verde”, acţiune dedicată elevilor din clasele V-VIII, atât din rural, cât şi din cel urban, care se va încheia pe 31 mai 2013. Campania constă în 45 de prezentări care se vor desfăşura în 45 de unităţi şcolare, atât în mediul urban, cât şi din mediul rural, potrivit unei informări remise de organizatori.

Elevii şi cadrele didactice din clasele V-VIII vor fi informaţi cu privire la schimbările climatice şi acţiunile nefaste ale omului asupra mediului, pentru ca tinerii cetăţeni europeni să cunoască, dar să şi prevină impactul acestora asupra mediului înconjurător.

Elevii vor fi provocaţi cu această ocazie la un concurs care constă în colectare de materiale reciclabile, gen hârtie, carton şi pet-uri. Câştigătorii concursului vor fi clasele/echipele care vor colecta cantitatea cea mai mare de materiale reciclabile. Ei vor fi recompensaţi pentru implicarea şi atitudinea lor de a proteja natura, cu excursii şi alte premii promoţionale. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi in data de 14 iunie.

Campania “Europa Verde”, organizată de Centrul de Informare Europe Direct Brăila, va avea loc la nivel judeţean şi este susţinută de Consiliul Judeţean Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “ECO Dunărea” Brăila, societatea de salubritate “Recorwood Brăila”, operatorul licenţiat de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice ‘Ecologic 3R ‘ Brăila, Centrul de Tineret Tinklub si Asociaţia Clubul de Turism Proilavia.
Motto-ul Campaniei “Europa Verde” este ‘Gândeşte de 2 ori înainte de a arunca lucrurile pe care nu le mai foloseşti!’. AGERPRES