unibuc.jpgCentrul de Limbi Străine al Universităţi din Bucureşti a fost votat în unanimitate ca membru asociat al Confederaţiei Europene a Centrelor de Limbi Străine din Învăţământul Superior în cadrul celui de-al 11-lea congres, organizat la Helsinki în perioada 2-4 septembrie 2010, informează site-ul instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, directoarea CLS al UB, conf. dr. Diana Ioniţă, a fost desemnată coordonator al membrilor asociaţi în vederea organizării de acţiuni comune şi schimburi de experienţă între diferite centre de limbi străine din Europa. Confederaţia Europeană a Centrelor de Limbi Străine din Învăţământul Superior a fost fondată la Strasbourg în 1991 şi întruneşte 11 asociaţii naţionale independente şi o reţea extinsă de membri asociaţi din întreaga Europă.

Confederaţia este afiliată la Consiliul Europei şi a semnat un memorandum cu European Center for Modern Languages, cu sediul la Graz. Principalele activităţi ale Confederaţiei se axează pe politici lingvistice şi inovaţii, strategii ale învăţării, plurilingvism, asigurarea calităţii predării şi învăţării limbilor străine, tehnici de evaluare a competenţelor lingvistice. AGERPRES