Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, se numără în acest an printre instituţiile câştigătoare ale competiţiei Şcoală Europeană, reuşind această performanţă la chiar prima participare în cadrul acestui concurs.

Certificatul de Şcoală Europeană se acordă pentru o perioadă de trei ani cu scopul de a evidenţia efortul şcolilor în asigurarea dimensiunii europene în educaţie şi racordarea managementului instituţional la politicile europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale.

O delegaţie a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă va participa la Palatul Parlamentului pe 22 aprilie la ceremonia de decernare a titlului Şcoală Europeană de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Faptul că încă o şcoală specială aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj a obţinut titlul de Şcoală Europeană demonstrează că nu e vorba de performanţe izolate ale uneia sau alteia dintre şcolile noastre ci de un sistem generalizat caracterizat de calitate şi înalte standarde profesionale. Calitatea procesului educativ şi condiţiile oferite elevilor cu nevoi educative speciale au constituit un argument extrem de puternic în vederea obţinerii acestui titlu”, apreciază preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.