usamv_cluj_.jpgBugetul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) destinat cercetării a fost, în anul 2009, mai mic cu 4,3 milioane de euro, comparativ cu 2008, scăderea fiind de la şapte la 2,7 milioane de euro, iar acest fapt a afectat major proiectele instituţiei, care se bazează prioritar pe noi descoperiri şi investigaţii.

”Şi sumele destinate investiţiilor au scăzut drastic, de la 40 de milioane la zece milioane de lei, iar multe dintre obiectivele cuprinse de USAMV în planul de dezvoltare au fost realizate din surse proprii. Ne bucurăm că am putut face paşi importanţi în privinţa creşterii numărului de locuri în cămine, în anul universitar 2009-2010 fiind asigurată cazarea pentru 1200 de studenţi, mai mult cu 10% faţă de 2008, ca urmare a lucrărilor de mansardare a căminelor existente”, a declarat, marţi, rectorul USAMV, prof. univ. dr. Doru Pamfil.

În 2009, instituţia clujeană de învăţământ superior agricol a reuşit să încheie lucrările la clădirea Institutului pentru Ştiinţele Vieţii, iar pentru acest an este prevăzută dotarea cu mobilier a acestuia şi deschiderea propriu-zisă. Tot anul trecut au fost finalizate, în proporţie de 85%, lucrările la Centrul de Cercetare pentru Bioresurse (Banca de Gene), care va fi inaugurat în 2010, a anunţat rectorul USAMV. Profesorul Doru Pamfil a precizat, în context, că în 2009 s-a menţinut la acelaşi nivel din anii anterior finanţarea pe student, acordată de Ministerul Educaţiei. AGERPRES